جستجو

مجله شهر ترش

طرز تهیه ترشک خانگی:

ترشک؛ مخلوطی ترش و یا ملس از انواع میوه‌های ترش و شیرین به اضافه آبمیوه‌های ترش مانند آب انار، آب زرشک و ... است که همراه با چاشنی‌های دل‌‌خواه مثل سرکه سیب، رب انار، شکر، نبات و ... تهیه می‌شود. 

در اینجا با طرز تهیه ترشک هفت میوه ترش و خوشمزه آشنا خواهید شد.

مواد لازم برای تهیه ترشک هفت میوه:

آلو 2 کیلو گرم

قیصی 1 فنجان

دانه انار1 فنجان

آلبالو خشک1 فنجان

آلوچه 1 فنجان

شکر یا نبات به میزان لازم

آب1 لیوان

رب انار به میزان لازم

طرز تهیه ترشک هفت میوه:
  1. برای تهیه ترشک هفت میوه یا ترشک مخلوط ترش و خوشمزه ابتدا آلو‌ها را بشویید و با یک لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
  2. به محض جوش آمدن خواهید دید که پوست آلو ترک برداشته شده و شروع به له‌شدن می‌کند.
  3. حدود ۲ تا ۳ دقیقه دیگر فرصت دهید و در این مدت درب قابلمه را ببندید تا آلوها نرم شوند. 
  4. سپس شعله را خاموش کنید. 
  5. یک سبد مناسب را روی ظرفی قرار دهید و آلوها را روی سبد بریزید و آرام آرام هسته‌ها و پوست را جدا کنید تا فقط عصاره آن باقی بماند. 
  6. کمی از آن بچشید و به دلخواه کمی شکر یا نبات به آن اضافه کنید به حدی که بیشتر ترش باشد تا شیرین.
  7. برگ قیصی‌ها را با قیچی آشپزخانه کمی خرد کنید.
  8. تمام میوه‌ها را درون ظرفی بریزید.
  9. یکبار دیگر عصاره آلو را روی حرارت قرار دهید تا شکر آن کاملا حل شود.
  10. بعد عصاره داغ را روی بقیه میوه‌ها بریزید و 24 ساعت ظرف را کنار بگذارید تا طعم میوه‌ها باهم ترکیب شوند.
  11. در صورت تمایل بعد از سردشدن، کمی رب انار نیز به ترشک اضافه کنید. 
  12. ترشک هفت میوه ترش و خوشمزه شما آماده است. ترشک را بعد از آماده شدن داخل یخچال نگهداری کنید.م

منبع: www.setare.com